Edirne Kent Konseyi

DUYURULAR:

Güncel duyuru yok.



BEYLİKDÜZÜ SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ ZİYARET EDİLDİ

01.03.2017
BEYLİKDÜZÜ SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ ZİYARET EDİLDİ

Edirne Kent Konseyi ve EDHAYKO işbirliği ile oluşturulan Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu olarak Edirne Belediyesi’nin desteği ile Beylikdüzü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine 26 Şubat 2017 Pazar günü bir ziyaret gerçekleştirildi.

Merkezde çalışan Veteriner Hekim Gökhan Yılmaz ve görevli Deniz Sırvermez, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde şu anda toplam 1100 hayvan olduğunu belirtti.

Beylikdüzü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan köpekler için engelli ünitesi, tedavi ünitesi, ameliyathane bulunmakta. Köpekler ırk, cins ve hastalıklarına göre ayrılmakta ve aynı şekilde kediler içinde bir ameliyathane, tedavi ünitesi ve engelli bölümü bulunmaktadır.

Merkezdeki hayvanların yemek ihtiyacı mevcut mutfaklarında anlaşmalı kurumlardan temin edilen malzemeler ile hazırlanmaktadır. Mutfakta günlük -1- ton yemek pişmektedir. Sahada oluşturulmuş beslenme noktalarına da gönüllülere verdikleri yemek desteği ile dağıtım haftada 3 kez yapılmaktadır.

Yeni gelen tüm hayvanların bilgileri fotoğraflı dosyalanarak kayıt altına alınmakta ve çıkışları için de aynı işlem uygulanmaktadır. Hayvanlar ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler bu kayıtlar sayesinde doğru bilgiye erişim sağlamaktadır.

Beylikdüzü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen hayvanların diğer hayvanlar ile teması olmadan veteriner hekim tarafından gerekli muayeneleri ve aşılamaları yapılmakta, barınakta kalmasına bir sebep yoksa hayvanlar beslenme odaklarına ya da alındıkları yere geri bırakılmaktadır. Yavru hayvanlar eğer bir sağlık sorunu yok ise yaşayabileceği bir alana geri bırakılıp barınağa alınmamaktadır.

Görevliler tarafından sahiplendirilen hayvanların sıkı takibi yapılmakta, her hafta fotoğraf istenerek takibi yapılmakta ve olası bir kötü muamele tespitinde hayvan geri alınmaktadır. Ayrıca sahiplenilen hayvanlar yeni sahipleri ile sosyal medyada paylaşılarak örnek olarak gösterilmektedir.

Bütün bu çalışmalar gösteriyor ki iyi barınak yoktur, iyi rehabilitasyon merkezi vardır. Zira sağlıklı hayvan kafes arkasında değil doğasında bulunmalı hasta veya yardıma muhtaç bir hayvan yüksek refah şartlarında tedavi edilmeli ve yaşatılmalıdır. Barınak şartları ne kadar iyi olursa olsun hayvanların doğal yaşam alanları bu kafes arkaları değildir.

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu katılımcısı da olan Belediyemiz ile birlikte Edirne Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ndeki hayvanlarımıza daha iyi bir rehabilitasyon yapabileceğimiz konusundaki arayışlarımız kapsamında örnek yerleri inceleme yapma kararı almıştık. Bu amaçla bugüne kadar izlediğimiz Beylikdüzü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne bir gezi yaptık. Gezi sonrasında bizim de yapabileceklerimiz olduğunu hep birlikte gördük.

Daha iyi bir çalışma yapabilmek adına bize bu fırsatı tanıyan Belediyemize ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ertuğrul Tanrıkulu’na teşekkür ederiz. Edirneli hayvanseverler olarak Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve gönüllü dostlarımız ile birlikte ortak akılda buluşarak imkânlarımız ölçüsünde güzel işler yapacağımıza inanıyoruz.

01.03.2017

Ayşen SEÇKİN

Edirne Kent Konseyi

Hayvan Hakları Çalışma Grubu

Sözcüsü

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.